Headlines
# #

Loreal Tint Caresse & Chriszen Tinted Lip Color from HERMO.MY

Posted by Rudi Zone | Isnin, 15 Ogos 2016 | Posted in



Okey, akhirnya item yang iols beli dari HERMO sudah selamat sampai. Yang anehnya mereka pos dalam dua parcel yang berbeza untuk dua barang ni. Aneh juga. Tak tahu kenapa. Mungkin tanggal semasa dalam proses penghantaran atau item telah dihantar melalui dua lokasi yang berbeza. Iols perasan HERMO ni lokasi dia kat JB. Tapi untuk produk Loreal yang iols belit tu resitnya dari Selangor. Adakah mereka pos dari dua lokasi berbeza? Iols tak pasti.

Tak kisah tu semua uols, yang penting barang yang iols beli sampai pada waktu yang sama dan hari yang sama. Item yang iols beli adalah:

1. Loreal Tint Caresse - Sakura Blossom
2. Chriszen Tinted Lip Color - Mandarin

Seperti yang sedia maklum, produk Chriszen lebih murah berbanding Loreal. Tapi kualitinya, iols lebih suka Chriszen Tinted Lip Color tu, sebab warna dia tahan lama kalau pakai. Berbanding Lorean Tint Caresse yang ala2, Lips Gloss XXL Matte Long Lasting daripada jenama Essence. Bau, rasa dan teskturnya sama. Cuma di packing dengan cara lain aje. Tertipu iols.

Bab warna, Chriszen Tinted Lip Color lebih power. Sapu sikit dah cerah warna. Berbanding Loreal Tint Caresse tu sampu sampai nak terkopek bibir, nampak tak nampak aje. Hahahaha..

Apa-apa pun HERMO.COM memang terbaik servis dia. Puas hati.

Nak beli online dengan mereka boleh aje klik sini - https://www.hermo.my/

Kalau nak beli apa yang iols beli boleh klik link di bawah:

**1. Loreal Tint Caresse - Sakura Blossom - https://goo.gl/2pxE2x
**2. Chriszen Tinted Lip Color - Mandarin - https://goo.gl/MEy784

**Selagi stok masih ada.





Korean Gradient Lips Tutorial - Simple dan Mudah

Posted by Rudi Zone | Ahad, 14 Ogos 2016 | Posted in




Pastikan nak buat gradient lips ni, selepas anda dah siap mekap yer? Tak kira lelaki atau perempuan, pemakaian apa-apa kosmetik pada bibir adalah step terakhir dalam proses merias wajah.

Iols suka taktik gradient lip ni sebab nampak natural dari jauh. Walaupun ada yang kata macam bibir orang sakit atau macam baru lepas makan buah kana. ha ha ha!

Alat solekan yang digunakan tak susah pun.

1. Lip INK dari Peripera. (warna dalam video ni Orange)
2. Stick Concealer (Iols guna jenama Essence)

Nak tau caranya silalah tonton video di atas ya?

Kat mana nak beli dua produk tu?

Kat Watson pun ada uols. Sasa pun ada. Concealer tu tak kisah sebenarnya nak pakai jenama apa, janji yang stick. Nak guna yg liquid pun boleh. Mana yang senang nak pakai dan bawa dalam bag. Kalau hangout lepas makan, boleh topup balik bibir uols tu.

1. Lip INK Peripera boleh beli di sini - http://goo.gl/hCvCPs
2. Essence Stick Concealer boleh beli di sini - http://goo.gl/5rbYNt


Selamat mencuba. Lips INK tu boleh ganti dengan lipstick dan lip tint warna kegemaran anda. Lipgloss pun boleh!




Hermo & In2Face - Online Shop TERBAIK!

Posted by Rudi Zone | Jumaat, 12 Ogos 2016 | Posted in , ,


BERITA BAIK! untuk mereka yang suka shopping di atas talian atau istilah englishnya suka online shopping. Kat sini ada dua website yang iols syorkan khas untuk gugurls di luar sana yang nak beli alat solek atau alat mekap yang didatangkan terus dari Korea dan negara-negara Asian yang lain. Haaa... kiranya khas untuk para gadis yang suka bersolek ala Korea siap pakej nak produk-prosuk kosmetik dari Korea yang susah nak dapat di kedai. Tapi Hermo.my dan In2Face ada jual! 

Iols tahu banyak gadis-gadis remaja di luar sana suka dengan solekan 'Korean look' yang nampak lebih natural dan tak fake sangat. Nak cari produk mekap dari Korea kat Watson dan Guardian memang susah nak jumpa. Kalau yang stay KL tu mungkin banyaklah kedai-kedai mekap dari Korea. Tapi yang tinggal dekat ceruk pekan koboi macam iols ni macam mana? Kalau ada pun ala-ala stock out dated, orang KL dah tak pakai, kat sini baru nak habis stock lama. Acaner tu?

So, selepas ini jangan gusar, jangan gelisah, peminat produk mekap Made In Korea dah boleh membeli alat mekap kegemaran mereka secara online di Hermo.my dan In2face!! Apa website dia orang? Inilah website dia orang:


Klik sahaja pada address/URL atau link kat atas tu anda akan terus dibawa ke laman sesawang jualan online mereka. 

Pada peminat produk dari Periperia macam iols, produk tu ada jual kat In2face!! Kadang-kadang kita pergi Watson (terpilih) dan SASA, selalu sangat habis stok. Lepas tu berkurun nak restock. Terutama cawangan mereka yang celah-celah bandar yang belum nak membangun. Tapi kat In2face ada jual! Dan baru-baru ni depa ada buat sale, Lips Tint Cushion yang harga asal RM30++ dia jual RM10++ sahaja!!! Iols grab terus dua uols!!! Lebih murah dari SASA yang ada sales tu.


Yang penting kalau uols beli barangan di In2face lebih RM150, anda akan dapat pengeposan percuma seluruh Malaysia. Kalau tak, macam iols hari tu, kos pos dicaj mengikut berat dan lokasi rumah anda. Tak kisahlah. Yang penting iols dapat beli Lip Tint Cushion Peripera yang iols berpuluh kali tanya kat SASA tapi dah habis stock dan depa tak restock pun lagi. Puas hati dapat beli online dengan harga JAUH LEBIH MURAH!!!



IN2FACE ni bagi iols khas untuk uols yang nak beli barangan dari Korea. Sebab produk-produk yang depa jual kebanyakan dari Korea. So, boleh tengok kat website dia orang. 

Macam mana dengan pengeposan dan proses jual beli? Lambat tak? 

TAK UOLS... proses pembelian depa memakan masa 5 HARI BEKERJA SAHAJA! Silap-silap uols order hari ni, lusa barang tu dah sampai sebab depa pos guna POSLAJU. Memandang kawasan rumah iols ni kawasan lambat POSLAJU, so memakan masa sikitlah sampai. Dalam seminggu gitu. Nak-nak lagi bila cuti dah tak sama. Johor ni Jumaat Sabtu posmen cuti. Negeri lain (terkecuali negeri yang cuti Jumaat Sabtu) pulak cuti Sabtu Ahad, so kat situ akan berlaku delay. Paserah ajelah. Tapi barang tetap sampai dengan jayanya walaupun lambat sikit.



Manakala yang suka produk mekap jenama antarabangsa yang selalu up to date, tapi kat Watson, Guardian, SASA atau kedai jual produk Korea kat tempat uols masih jual stok lama, uols boleh membeli kat Hermo.my.


Kat Hermo ni, produk Korea, Jepun, USA, Paris dan segala macam ada jual termasuk produk Yadah yang kat atas tu yang susah sangat nak jumpa kat mall. Tak semua mall ada. Yang penting produk yang belum masuk pasaran terbuka kat Malaysia, depa dah jual dulu kat website diaorang!!! Hebat tak? 

Kadang-kadang kita tengok Asyalliee dah review produk terbaru kat pasaran, kita gigih ke Watson, Guardian dan segala bagai kedai mekap kat mall berdekatan, masih tak ada jual sebab apa? Kawasan tempat tinggal kita tu masih belum nak maju lagi macam kat KL. So, di Hermo anda akan sentiasa up to date bab alat-alat solek uols.

Proses pembelian di Hemro MEMANG TERBAIK. Hari ni uols payment, dengan kaedah yang depa dah settingkan, esok atau lusanya depa pos. Boleh request sama ada nak guna POSLAJU, GDEX atau SKYNET. Pantas dan sangat terbaik! Yang hebatnya!! Kalau anda beli 2 items kat Hermo.my, secara automatik FREE POS! Walaupun pembelian anda tu tak sampai pun RM50. Tu yang bestnya kat Hermo. Yang penting kena beli 2 item ya!


Sebenarnya kat Hermo dan In2face bukan hanya menjual barangan mekap aje. Mereka juga turut menjual barangan penjagaan diri dari hujung rambut sampai hujung kuku kaki anda. Penjagaan yer... bukan PUKAIAN. Tiada PAKAIAN dalam website dia orang. Website Online Shop Watson pun tak sehebat barangan yang dia orang jual. Bukan produk penjagaan diri untuk wanita aje ada jual. Produk penjagaan diri untuk lelaki pun ada jual juga. Tapi... limited. Hahaha...

So, pada uols yang duduk celah kampung atau ceruk-ceruk lembah tu, kalau ada liputan internet, tapi nak cantik, anda boleh beli online di Hermo dan In2face. Online Shop yang disyorkan oleh RUDI ZONE! Tak pasti website mereka menyokong paparan mobile atau tak. He he he he....





Produk Kosmetik dan Makanan Kesihatan yang dikeluarkan orang Melayu produk RE-BRANDING?

Posted by Rudi Zone | Khamis, 11 Ogos 2016 | Posted in , ,


Kalau masih ingat, sebelum ni ada viral pasal video seorang perempuan ni kutuk produk kosmetik keluran orang Melayu ni kebanyakan bahan yang sama dikeluarkan oleh kilang yang sama kemudian di re-branding atau dalam Bahasa Melayunya, penjenamaan semula. Betul ke?

Sebenarnya, aku sokong 98% pendapat perempuan dalam video tu. Cuma cara gaya dia cakap dan kata-kata dia tu yang macam memperlekeh sebab tu orang salah tafsir dan keji. Siap bandingkan dengan produk korea, sedangkan ada juga orang kita guna produk korea beli timbang kilo kemudian bubuh dalam botol, letak jenama sendiri. 

Ingat lagi dulu Sendayu Tinggi memulakan bisness dia kecil-kecilan. Produk dia hanya masuk kios-kios jamu je. Sekarang tengok. Dah ada oulet sendiri dan ada slot sendiri kat Watson. Tak ke meletop tu? Tapi sekurang-kurangnya nampak usaha dia nak masuk Watson tu bila kena kukuhkan jenama dia dulu sehingga pembungkusannya ada hak cipta. Tak macam satu produk artis terkenal seorang ni. Baru buka bisnes, tup-tup dah masuk Watson. Nampak macam ada cable orang dalaman aje. Tak nampak usaha dia dalam meniaga di situ.

Okey, merepek dah. Berbalik pada topik kita. Sebenarnya, aku tak nafikan produk orang kita yang mana jualannya hanya lepas ke kedai-kedai dan kios-kios jamu tu semua bahannya diambil dari kilang yang sama. Letak perwarna berbeza, masuk dalam botol design sendiri letak lebal sendiri. Terus berada di pasaran. 


Mana yang pengasas dia dah jadi jutawan buina banglo dah macam bina khemah, shopping kat luar negara dah macam kita shopping kat pasar malam tu, lainlah. Sah-sah dah kaya so biasanya depa menggunakan pembungkusan yang direkaan botol khas dan punya hak cipta. Tapi untuk peniaga kecil-kecilan yang baru nak meningkat naik ni, biasa guna ajelah pembungkusan sedia ada. Botol krim, bekas foundation semua ready mate. Dah siap. Tinggal letak bahan tu, tampal atau print label, masuk dalam kotak, jual. Dah ada produk sendiri.

Tapi jangan terkejut kalau isi kosmetik atau makanan kesihatan tu sama aje macam produk-produk dari pengasas yang dah bergelar jutawan tu. So, sebab tu aku macam rasa risau nak beli produk-produk orang Melayu kita ni yang jenis nampak murahan pembungkusannya. Kalau kita beli kat Watosan atau Guardian, in case ada kesan buruk, kita boleh adukan pada mereka atau bawa hal tu ke tengah. So, kita boleh pertikaikan pihak Watson yang jual produk bahaya tak buat kajian dulu.

Tapi kalau yang jual kat kios-kios dan kedai jamu tu, kalau ada kes macam mana ya? Nak marah pun tak guna selain boikot ajelah produk tu. Sedangkan Safiey Elias sebelum ni pernah upload gambar krim dan sebuk minuman kesihatan yang dia beli timbang kilo. Dalam baldi uols! Lepas tu dia masukan dalam botol lekat label sendiri jual. Kalau tak silap dulu, produk Aurora dia tu semua.


Gambar kat atas tu antara gambar produk yang dibeli timbang kilo. Atas kiri  foundation atau bedak asas. Atas kanan, haaa... tu minuman kesihatan yang katanya boleh cerahkan kulit tu. Shake! Shake! Uols tuh. Yang bawah tu pulak krim pemutih. Yang mana sebelum nak bungkus kena campur bahan lain bagi cair sikit.

Nampak tak? Semuanya beli timbang kilo dari kilang yang sama pastu bubuh jenama sendiri. Entah-entah pengasasnya pun tak pasti produk tu berkesan ke tak. Asalkan boleh jual dapat pulangan, sudah. Berkesan atau tidak itu belakang kira. Marketing dan iklan kena meletop. Hakikatnya depa tak fikir pun pasal keselamatan dan nyawa pengguna.

Aku merepek ni bukan aku main cakap aje. Aku pernah beli produk kurus dari pengasas yang dah jadi jutawan tu. Serbuk dia sebijik macam serbuk inai. Bahan-bahan pada bungkusan memang ada inai. Giler bagi pengguna menum inai berperisa masam? Inai untuk orang pakai kat kukulah! Kesannya memerut selepas 6-8 jam minum. Macam boleh merosakan buah pinggang. Kesan inai tu buat najis berwarna hitam! Berkesan ke? LANGSUNG TAK! 

Satu lagi aku beli set trial penjagaan muka ni pun dari pengasas yang dah jadi jutawan tu. Katanya dari sumber kunyit. Dalam set trial tu ada sabun cuci muka, toner dan krim pencerah. Nak tahu? Sabun kunyit bermadu dia tu standard sabun lilin murahan yang orang boleh buat sendiri tu. Dahlah sturktur kasar konon-konon ada hampas herba dalam tu. Lepas cuci, kulit terus kering dan muka rasa tengang. Rasa macam cuci muka guna sabun mandi jenis buku tu! Tak pun macam cuci muka guna sabun basuh baju. Hampeh!! Krim pencerah dia pulak, berminyak bila pakai kat muka. Kemudian, krim tu ada bedak yang akan memutihkan muka korang macam pelakon ipera cina!!! Aku pakai sekali terus aku cakap, BODOHNYA KRIM NI!! Testimonial pada produk tu menipu teramat sgt! Halal ke jual barang dengan testimonial menipu??

Kalau korang perasan, pengasas dia tak pakai pun produk kosmetik dia yang jenis krim-krim ni. Mekap pun pakai produk M.A.C. Dan lagi satu kalau kau orang perasan, produk Melayu ni merepek harga dia. Krim tu ini aje, harga nak sampai RM150. Ada tu sebuk kurus re-branding aje pun. 30 paket dia jual sampai RM110... hoi!!! Pil vitamin demoris tu pun tak semahal prosuk kau lah! Serbuk mutiaralah apalah. Mahal ya amat. Berkesannya pun tak.

So, pada korang semua, hati-hatilah beli produk kecantikan tu. Belilah porduk yang sah. Jangan terlalu ghairah nak berkesan cepat, kau beli produk tak berkuali. Kesannya kalau tak menjadi kau orang juga yang akan hadap nanti. So, fikir-fikirkanlah...






Official Trailer Video BANGLO SEKSYEN 12 karya HASRUDI JAWAWI

Posted by Rudi Zone | Jumaat, 22 Julai 2016 | Posted in ,





Tragedi pembunuhan enam remaja di banglo terbengkalai itu 15 tahun lalu menyebabkan banglo itu digelar banglo angker. Ada yang mengatakan roh enam remaja yang mati dibunuh di banglo itu masih bergentayangan dan tidak aman sehingga sekarang.

Hal itu membuatkan Fazlie, Amir dan Farina yang telah menubuhkan kumpulan penerjah aktiviti paranomal dengan nama Ghost To Ghost bersama tiga lagi ahli jemputan khas mereka telah memilih banglo itu sebagai lokasi mereka yang seterusnya untuk merakam aktiviti paranormal yang ada di sana.

Namun, saat mereka cuba merakam aktiviti paranormal yang ada di banglo lama dan terbengkalai itu, satu tragedi yang hampir sama seperti tragedi pembunuhan 15 tahun lalu kembali berulang! Apa sebenarnya telah berlaku? Adakah banglo itu benar-benar angker seperti yang dihebohkan di internet? Siapakah dalang yang sebenarnya di antara mereka berenam? Mampukan Inspektor Hairy dan Saleha menyelesaikan kes misteri ini?

BAKAL BERADA DI PASARAN 2016 TERBITAN BUKU PRIMA.

Baca bab awal di WATTPAD: https://www.wattpad.com/215712497-banglo-seksyen-12-prolog

Credit:
Trailer Filem HIGHLAND TOWER
https://www.youtube.com/watch?v=h4xYorf2WKc

Trailer Filem Demonic
https://www.youtube.com/watch?v=pvyPmbBpBWw

Trailer drama Banglo Seksyen 2
https://www.youtube.com/watch?v=MNFGf8oufn8





Haruman Selebriti Indonesia

Posted by Rudi Zone | Selasa, 19 Julai 2016 | Posted in , ,

Haaa... jangan ingat, artis Malaysia aje berebut-rebut nak ada perfume sendiri. Artis Indonesia juga turut ada mengeluarkan haruman mereka sendiri. Cumanya, haruman selebriti Indonesia lebih eksklusif dan elegant jika dibandingkan dengan haruman selebriti Malaysia dari segala segi. Haruman artis Malaysia kebanyakan menggunakan botol ready mate yang mana turut diimport dari Indonesia. Macam mana tu? Yang boleh dikatakan haruman artis Malaysia yang betul-betul eksklusif hanya haruman dari Ning Baizura - Ning sahaja. Yang lain? Agak menyendukan. Tak percaya, tengok gambar di awah ni.



Ha... macam mana, meletup tak haruman artis Indonesia? Dahlah design kotak cantik dan berkualiti, printing pada botol pun menarik. YANG PENTING! REKAAN BOTOL TAK ADA DIJIPLAK DARI MANA-MANA BOTOL SEDIA TERJUAL DI PASARAN TAU? Terkecuali Febby Febiola – Febiola yang botolnya hampir 98% macam perfume CH Garden Party Carolina Herrera.



Nampak? Letup tak perfume Anggun ni? Design botol dia memang cantik. Sesuai dengan personaliti dia yang diva dan sexy! Baunya macam mana? Iols tak tahu sebab takder jual di Malaysia hahaha... harga pun tak tau berapa hehehe...


Kat atas ni pulak perfume Rossa, sekali tiga jenis haruman terus dia keluarkan uols! Botol pun berbeza design.. Memang chantek... dah masuk pasaran Malaysia. Harga untuk setiap botol tak sampai RM50. Kepada peminat Rossa, uols harus miliki.



Jangan ingat Remy Ishak aje boleh keluarkan perfume jenama dia sendiri yang mana botol sama 100% macam perfume Fasha Sanda. Ariel pun ada perfume dia jugak. Lebih jantan dan simple rekaan botol dia. Impulse nama perfume dia. Terus terbayang body spray jenama Impulse hahahaha... Apa-apa pun poster dia memang meletop!!! Pop! Pop!



Tidak ketinggalan, penyanyi lincah Angnes Minica juga turut ada perfumenya sendiri. Tengok design botol dan warna cairannya teringat terus perfume Britney Spears Believe sebab botolnya pun ada bucu-bucu tajam macam tu dan warnanya pun hijau. Baunya macam mana? Pun iols tak tahu. Kalau Britney Spears Believe baunya seakan Theirry Mugler Angel. Yang Agnez Reve ni tak pasti macam mana baunya.


Kalau kat Malaysia Bunkface artis berkumpulan pertama ada perfume jenama sendiri, One Direction artis antarabangsa ada perfume sendiri, Indonesia pun ada. Ungu turut ada perfume mereka sendiri. Lima jenis terus mereka keluarkan mewakili setiap ahli kumpulanya. Teringin nak bau yang botol ungu tu, macam mana agaknya haruman pilihan Fasha Ungu? Wahhh...


Nadine Chandrawinata dan Febby Febiola juga mengeluarkan haruman masing-masing. Cuma design botol untuk perfume dua selebriti ini tidak berapa nak eksklusif kerana mirip Chanel Chance dan CH Garden Party Carolina Herrera. Walau bagaimana pun masih tetap chantik. Penutup perfume Nadine Chandrawinata seakan perfume J.Lo - Still.


Olla Ramlan juga tidak mahu kalah! Tetap punya perfume sendiri. Iols suka konsepnya. Walaupun seakan haruman Giorgio Armani Diamond untuk konsep rekaan botol dan warnanya, namun bagi iols tetap nampak elegant dan menarik jika nak dibandingkan dengan perfume retis Malaysia. MAtilah aku kena kecam dan carutan lepas ni.

haaa... berikut adalah di antara selebriti Indonesia yang ada perfume mereka sendiri. Buat masa ni perfume Rossa sahaja ada di pasaran Malaysia. Untuk selebriti yang lian uols kenalah cari kat Indonesia keh? Hehehe...





"Aku bukan lagi peminat tegar Dato' Siti Nurhaliza," ~ HASRUDI JAWAWI

Posted by Rudi Zone | Jumaat, 8 Julai 2016 | Posted in , , ,



8 JULAI 2016 - adalah tarikh rasmi untuk aku 'unfollow' apa-apa sahaja page di laman sosial milik Dato' Siti Nurhaliza sama ada yang rasmi atau tidak secara berperingkat. Mungkin sudah tiba masanya untuk aku berhenti menyokong kariernya yang sudah menaikan nama dan menambah rezekinya selama dia melibatkan diri dalam bidang nyanyian sehingga boleh hidup senang ketika ini dengan suami tercintanya yang turut berada.

Saat media dari negera seberang menyebarkan berita kemuliaan hati beliau yang sanggup merendah diri menjual produk jualannya dan membuat kebaikan di Mekah, tapi hati aku kewalangan dengan semua itu.

Kenapa aku kewalangan dan kesangsian dengan setiap apa yang dia paparkan tentang kebaikan dirinya? Tiada jawapan untuk persoalan itu yang bisa aku luahkan secara rasmi. Bimbang bercanggah dengan pendapat penyokong beliau yang lain.

Pasti ramai akan tertanya-tanya kenapa tiba-tiba berani upload gambar unfollow Instagram penyanyi yang aku sokong lebih 100% sebelum ni? Sebenarnya bukan Instagram (IG) beliau sahaja aku unfollow, kesemua IG artis yang aku follow sebelum ni akan aku unfollow secara berperingkat. So, IG beliau adalah yang pertama.

Kenapa Dato' Siti Nurhaliza yang pertama di unfollow? Sedangkan dia artis nombor satu negara? Gelaran penyanyi nombor satu negara tu pemberian peminat dan penyokong-penyong tegar beliau. Bukan beliau yang nak gelaran itu seperti kenyataan kawan baiknya (anak menteri) yang panas dengan isu 'ikon belia' tu. Jadi, tak salah rasanya aku upload gambar aku unfollow IG beliau sebab beliau artis pertama yang aku unfollow selepas aku follow beliau sekian lama. Lagipun, setakat aku seorang yang unfollow, bukannya beliau perasan pun. Tak luak pun 3 juta followers dia yang 68% adalah online seller tu, tapi beliaubangga sebab ingat yang followers beliau semua peminat tegarnya. Beliau pun tak heran aku unfollow beliau.

Mustahil unfollow tanpa sebab, kan? Sejujurnya adalah sebabnya. Beberapa isu yang tercetus di IG beliau sejak Ramadan 1437 yang lalu seolah membuka sedikit ruang mata aku ni untuk melihat siapa beliau yang sebenarnya. Alasan yang diberikan bila ditegur peminat mengenai apa yang beliau post di IG macam agak angkuh dan ada yang susah untuk aku terima. Jika tidak mahu dikenali di Mekah semasa melakukan ibadat, kenapa perlu selfie atau bergambar di sana? Bila ditegur peminat atau follower beliaudi IG, boleh pula beliau balas.

Lagi satu, saya agak hairan pada beliau, komen berkaitan doa, ucapan dan pertanyaan peminatnya di IG beliau, satu pun tidak dibalas. Tapi andai ada follower beliau yang mempertikai dan mengecam, beliau, boleh pula balas siap tag nama pemegang akaun. Tidak anehkah begitu? Mengabaikan ucapan, pertanyaan dan doa peminat-peminatnya di ruang komen, tapi komen mempertikai dan kecam dari follower yang mungkin haters yang tak pernah menyokong beliau, kenapa beliau boleh perasan dan balas? Tak ke pelik tu? Di situ aku dapat rasa, beliau sengaja mengabaikan setiap komen positif peminatnya. Tapi ambil berat pasal komen negatif hatersnya.

Lagi satu sebab aku unfollow beliau, sebab nak bersihkan HOME akaun IG aku. Beliau dan artis lain pun sehari update IG lebih 5 kali. Penuhkan home aku aje. Sampai post kawan-kawan aku, rakan seperjuangan dan pembaca-pembaca karya-karya aku, aku terlepas pandang. Jadi tak salah rasanya aku unfollow beliau.

Lagipun dia lebih menghargai 'pembantu' di rumahnya a.k.a MAID dia berbanding peminat dia yang dah berlebur wang ringgit sejak dia menjejakan kaki di industri ini. Maid dia dapat baju koleksi dia free uols... walaupun dah dapat gaji setiap bulan. peminat yang dah berhabis duit beli tiket konsert dia beratus, beli album dia segala, dapat ape? Tu belum yang gigih beli produk dia di Watson. Sendiri mau ingatlah. Hahaha...

Mesti ramai yang akan kecam alasan aku ni. Sokong tak ikhlas. Ikhlaskah beliau dengan peminat-peminatnya? Terutama penyokong tegar beliau termasuk Siti Zoners. Dan baru-baru ini dia re-post satu gambar dari akaun anak menteri yang kecoh isu 'ikon belia' sebelum ini. Seorang followers dia mempertikai akan isu itu di IG beliau sehingga menarik perhatian anak menteri tersebut membalas komennya. Namun, keesokan harinya komen followers tu hilang dan bila aku DM pemilik akaun tu, dia mengatakan dah kena block dengan beliau. Whattt??? Followers dia tu 'jentik' sikit sikit kawan baik beliau yang beliau sayang til jannah tu, terus block. Matangkah tindakannya itu? Dah tu, followers dia yang dah sokong dia selama ni, beli album dan produk dia tu kenapa beliau tak jaga hatinya? kenapa block? Berapa banyak anak menteri tu sumbang kekayaan pada anda?

Lagi satu, balasan komen dari beliau pada followers beliau yang mempertikai hubungannya dengan anak menteri tersebut agak sinis bila dia mempersoal 'Ada masalah?'. Bukan sinis sahaja, nadanya cukup angkuh. Itu juga salah satu sebab kenapa aku unfollow beliau.

Ya, memang hubungan silaturahim dan fahman politik adalah dua perkara berbeza. Tapi, semasa beliau mempertikai soal ketidak seimbangan fahman politik sekarang dan kenyataan beliau menyokong Tun M di Twitter dan IG, ada tak beliau fikir semua itu? Siap ada yang mempertikai kenyataan 'tunjuk pandai' beliau mengenai isu politik negara sebelum ini yang melibatkan kawan baik beliau til jannah tu. Jika dah tahu hal itu sensitif, perlu ke nak update pasal dia dan kawan baik til jannah beliau? Dah sah-sah orang akan meragui tentang kenyataan politik beliau sebelum ni.

Nak kata beliau baru berusia 25 tahun, tak juga. Sudah 30an dah. Masakan hal sebegitu masih tidak boleh berfikir? Aku yakin ramai yang tak bersetuju dengan aku. Sebenarnya sudah lama aku perhatikan tindak tanduk beliau di IG dan Twitter. Seeloknya dia tidak perlu buat akaun IG atau Twitter sebab terkadang kenyataan beliau berkaitan isu tertentu tak kena pada suasana. Sedangkan suami sendiri berhubung kuat dengan ahli politik yang ada. Kesunyian sagatkah beliau?

Tapi tak apalah, setakat kehilangan peminat setia dia seorang, tak akan meluakan rezeki beliau. Dia tak perasan pun. kesah pun tidak. Kalau ada kawan-kawan beliau, artis dan sebagainya komen IG beliau, memang beliau akan balas. Peminat-peminat beliau komen, korang jangan nak mimpi beliau nak balas. Korang tag nama beliau pun, jangan harap beliau nak like. Sedangkan beliau  banyak masa nak stalker IG beliau setiap hari. Hahahaha...

Apa-apa pun, aku tetap doakan, agar beliau terus suskses dalam karier dan perniagaannya. Walaupun ucapan aku ni macam tak kena, kira okeylah tu. Karang aku doakan yang buruk-buruk mula ada yg kata aku penuh dengan hasrat dengki. Tak ada masa aku nak dengki. Bukan dapat apa pun. Kalau nak dikirakan, aku lebih banyak berhabis untuk kerjayanya. beliau? Buat konsert free pun semua sponsor. Buat majlis raikan fan club  pun ahli kena bayar sendiri duit makan dan penginapan. Nampak sangat tak nak rugi. Hahaha... apa-apa pun Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin untuk semua.

Tambahan: Selepas ini tiada lagi update berkaitan dengan beliau di mana-mana media sosial dan blog, termasuk YouTube milik aku di bawah nama Hasrudi Jawawi dan Rudi Zone. Harap maklum.







Terbaru dari De'Xandra: ABIR & ZAHRA

Posted by Rudi Zone | Selasa, 7 Jun 2016 | Posted in , ,


MEI 2016 yang lalu, De'Xandra telah mengeluarkan produk terbarunya dengan menjadikan duta rasmi produk tersebut iaitu Nabil Ahmad dan Isteri sebagai inspirasi untuk dua haruman terbaru mereka yang diberi nama ABIR dan ZAHRA.  Untuk dua haruman ini, harumannya telah di inspirasikan oleh pasangan bahagia ini iaitu Nabil Ahmad dan isterinya, Nazira Ayup.


Gambar di atas adalah poster rasmi untuk haruman ini. Untuk Abir by Nabil De'Xandra telah memilih warna hitam sebagai konsep label dan kotak, manakala Zahra by Zira pula warna emas bersesuaian dengan gaya Zira yang tampak elegen dan sentiasa menjaga penampilan.


Bagi reka bentul botol dan kotak masih mengekalkan konsep perfume De'Xandra yang lain. Kecil, comel dan mudah dibawa ke mana sahaja. Ringan dan tidak berat. Manakala kuantiti juga, sama seperti haruman De'Xandra yang lain. ABIR dan ZAHRA dikeluarkan dengan kuantiti 35ml sahaja buat masa ini.



Bagaimana bau haruman ABIR dan ZAHRA? Pasti ramai yang tertanya-tanya, kan? Sejujurnya, untuk haruman ABIR dan ZAHRA ni bagi saya agak eksklusif. Nak tahu kenapa? Sebab, semburan awal, akan mencetuskan haruman segar, namun selepas setengah jam, haruman mewah akan menguasai suasana. Berbeza dengan haruman inspirasi De'Xandra yang lain yang mana sembur kali pertama akan mengekalkan haruman yang sama tanpa ada perubahan bahu untuk minit-minit yang seterusnya..


Untuk haruman ABIR, semburan kali pertama haruman citrus agak kuat dan menyengat. Sekilas bau seakan haruman INVICTUS daripada Paco Rabanne. Namun setengah jam kemudian, haruman berubah ke bau mewah yang ke arah bau kulit! Kulit seat kereta mewah! Seakan haruman Tom Ford Tuscan Leather. Sesuai untuk si jejaka yang ingin tampil mewah dan elegen sepanjang hari. Sesuai juga dipakai untuk ke majlis-majlis rasmi dan tertutup. Pendapay saya, haruman ini agak tidak sesuai dipakai untuk aktiviti luar seperti riadah dan juga ke gym.

Manakala untuk ZAHRA pula, semburan kali pertama akan mengingatkan anda pada haruman Bombshell daripada Victoria Secret. Namun selepas setengah jam kemudian, haruman segar itu bertukar ke bau haruman floral mewah danl embut seakan bau haruman Flora daripada GUCCI. Sesuai untuk dipakai harian bagi mereka yang kerja di pejabat dan tempat tertutup. Sesuai juga dipakai untuk ke majlis-majlis rasmi dan elegen.

Itulah eksklusifnya untuk haruman ABIR dan ZAHRA ini berbanding haruman inspirasi De'Xandra yang lain. ABIR dan ZAHRA punya Top Note, Middle Note dan Base Note yang akan berubah bau mengukit masa dan jenis kulit.

Ketahanannya bagaimana? Sudah semestinya tahan lama andai dipakai pada pakaian. Untuk dipakai pada kulit, dinasihatkan pakai losyen pelembab terlebih dahulu sebelum sebur haruman De'Xandra. InsyaALLAH anda akan berbau harum sepanjang hari. Kesemua haruman De'Xandra akan lebih tahan lama andai dipakai pada kulit jenis lembab dan tidak kering.

Jujur saya katakan, haruman De'Xandra adalah haruman inspirasi terbaik buat masa ini dari segi ketahanannya. Sembur pada pakaian, lepas cuci pun haruman masih kekal. Berbaloi dan berkualiti. Tak rugi anda miliki. Sembur sedikit sahaja, harum sepanjang hari. Lebih-lebih lagi haruman ABIR dan ZAHRA yang begitu eksklusif ini.

Buat masa ini ABIR dan ZAHRA masih dalam proses beredar ke kedai atau stokis dan agen sah berhampiran dengan anda. Kalau susah sangat nak cari, anda tak perlu risau. Boleh beli secara online.

Hubungi sahaja:

NORAIN ABD. HAMID
Authorized Distributor De'Xandra

Nombor telefon: +6019-5519144
Email: ainfragrances2u@gmail.com
Facebook: fragrances2u
Instagram: @fragrances2u

JADI APA TUNGGU LAGI? HUBUNGI NOMBOR DAN MAKLUMAT YANG TERTERA DI ATAS UNTUK MENJADI ORANG YANG TERAWAL MEMAKAI HARUMA ABIL DAN ZAHRA YANG PASTI BUAT ANDA PUAS HATI DAN GEMBIRA SERTA BERBAU HARUM SEPANJANG HARI. SAH DIBUAT SOLAT TAU!! CEPAT ORDER!!!





Lagu Raya: HARI KEMENANGAN - DATO' SITI NURHALIZA

Posted by Rudi Zone | Isnin, 30 Mei 2016 | Posted in ,



HARI KEMENANGAN

Di Langit Di Bumi Bertasbih
Memuji Kebesaran
Mengalir air mata ini
Sedari Keangungan
Maha Esa...

Jendela Dan Pintu Di Hati
Terbuka Seluasnya
Memohon meminta Menanti
Keampunan Dari-NYA

Verse

Berseru Bersahutlah Kita Semua
Bersyukur Bertahmidlah Kepada-NYA
Doa Dan Tangisan Merayu
Merayu Keampunan... Oh...

Chorus

Inilah Hari Kemenangan
Inilah Hari Keberkatan
Sebulan Kita Berpuasa
Menewaskan Semua Godaan

Inilah Hari Keampunan
Inilah Hari Kemaafan
Antara Kita Dan Yang Esa
Juga Kita Sesama Insan

Ulangan Verse & Chorus


Lagu: Pak Ngah
Lirik SISO Kopratasa


TOWN MALL
KINI DIPASARAN!




Topics :

Change Background

Laman blog ini sesuai dilayari dengan paparan terbaik Mozila Firefox versi terkini dengan resolusi skrin 1280 X 1024.

Popular Posts

Statistic:
Segala kandungan di dalam blog ini dilindungi oleh:
DMCA.com DMCA.com